Skip to content

Workshops Interpretatie en Improvisatie

Workshops Interpretatie en Improvisatie
wordt gepland in 2022
1 dag
Haaften
Vanaf €107,-

Zingen met gevoel en out of the box

Ken je dat? Dat je vooral met techniek bezig bent als je zingt? Natuurlijk is dat erg belangrijk. Maar het is ook goed om eens bij andere facetten van het zingen stil te staan. Zo wordt zingen nog leuker en interessanter. Voor jouzelf maar zeker ook voor je (eventuele) publiek.
Wat denk je ervan om een liedje écht bij iemand binnen te laten komen? Of een nummer dat je al best vaak zingt eens een andere draai te geven? Hoe leuk is het om in 1 dag met deze kanten van het zingen te experimenteren? Alles is OK. Een dag met 2 workshops in een kleine groep met allemaal mensen die graag zingen en het, net als jij, ook spannend vinden om eens iets anders uit te proberen. Doe je mee?

OCHTEND
Workshop Interpretatie
Vertel je eigen verhaal en laat het nummer dat je zingt, binnenkomen!

Je kent dat vast wel, dat sommige nummers enorm binnenkomen. Je echt raken. Dat kan natuurlijk liggen aan een mooie melodielijn of een prachtige stem. Maar vaak ligt dat er ook aan hoe de zanger(es) een nummer interpreteert. En de ruimte die de vocalist jou geeft voor je eigen interpretatie als toehoorder. Deze combi van eigen interpretatie door de zanger(es) en de ruimte voor de toehoorder, maakt of een nummer echt binnenkomt.

Raak anderen
In deze workshop gaan we oefenen met het interpreteren van nummers.
Dingen uitproberen en ervaren wat het met je doet om een nummer net even anders te zingen dan je gewend bent. Het zo proberen te zingen dat je iets aanraakt bij je publiek. Hoe groot of klein dat publiek ook is.

Emoties
Wellicht heb je last van je eigen emoties als je een bepaald nummer zingt. Dat kan heel lastig zijn als je aan het optreden bent, in een huiskamer, tijdens bruiloft of begrafenis of zelfs in Ahoy, dat maakt niet uit. Het gaat om wat er met jou gebeurt op dat moment. Hier zijn handige tools voor.

We gaan aan de gang met elkaar en ook in afzonderlijke sessies (masterclasses). Onder meer met een zeer effectief 15-stappenplan.

MIDDAG
Workshop Improvisatie
Zingen wordt steeds leuker! Ook jij gaat beseffen dat je veel meer kunt en durft dan je dacht!

– Zing jij een nummer ALTIJD HETZELFDE?
– Ben je op zoek naar ANDERE MOGELIJKHEDEN?
– Andere TIMING, meer DYNAMIEK, AFWIJKEN van de bestaande melodie?

Vind jij het lastig en zelfs best eng om eens iets anders te zingen dan je altijd al deed in een bepaald nummer? Of heb je gewoon geen idee hoe je dat aan moet pakken?
Dan ben je hier bij de juiste workshop beland om eens lekker uit je comfort zone te komen.

Krijg je nu al buikpijn?
Nee joh…. weet dat alle deelnemers hetzelfde gevoel hebben en door hetzelfde leuke proces heen gaan.

Allemaal in een fijne en veilige omgeving waar niets fout is.
Ik help je om het beste uit jezelf te halen met handige tools die je zelf op al je liedjes kunt toepassen, waar jij dat wilt. Een verrijking. Echt, het wordt veel meer jouw liedje. Leuk toch?

Om eens iets anders te doen dan wat je altijd doet met een liedje, kun je veel veranderen.
Bijvoorbeeld:

Melodie
Ritme
Woorden
Akkoorden
Arrangement

Best lastig als je een liedje al heel vaak hebt gezongen en (onbedoeld) altijd geneigd bent, vast te houden aan wat je al kunt. Lekker veilig toch?

Deze workshop biedt je een mooie uitbreiding op wat je allemaal al kunt en doet als je zingt. Je wordt uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen. Je rugzak wordt weer aangevuld met mooie ideeën en je ontdekt dat er meer te maken valt van dat liedje. Het wordt veel meer jouw eigen song. Jij zet je handtekening onder een nummer. En dat wil je toch graag?

Programma
Wat is improvisatie?
Voorbeelden van artiesten die het toepassen.
Wat kun je allemaal doen of laten?
Aan de slag met de hele groep.
Iedereen krijgt gelegenheid (het hoeft niet) een eigen gekozen en meegebracht (karaoke) nummer te zingen voor de groep.
Ik help je om van alles te proberen en uiteindelijk vrijer om te gaan met het nummer dat je altijd op dezelfde manier zong.

Neem vooral iets mee waarmee je (gedeeltes van) de workshop kunt opnemen om thuis terug te luisteren en je eigen setje van mooie improvisaties te verzamelen. Dit kun je later ook bij andere nummers gebruiken.

Doe je lekker mee?

Elise Zijlstra
CVT zangdocent, vocal coach.

Aantal
Minimaal 5 deelnemers.
Masterclasses
Voor interpretatie en improvisatie zijn beide 5 plekken beschikbaar voor een masterclass.
In een masterclass ga je samen met de vocal coach aan de slag met een vooraf aangeleverd nummer waar je aan wilt werken. Dit gebeurt voor de groep zodat iedereen mee kan kijken en luisteren en hier van kan leren. Zeer waardevol voor alle deelnemers.
Kosten
Deelname workshop zonder masterclass: €107,-
Deelname aan een masterclass: €10,-
Niveau
Alle niveaus
Leeftijd
Vanaf 16 jaar

Interpretatie
10:00 uur – 13:00 uur
Improvisatie
14:00 uur – 17:00 uur

Lunch
Zelf meenemen.

Koffie/thee
Inbegrepen

Burcht van Haeften
Vredeplein 1
4175 HA Haaften
navigatie: (tegenover) Bernhardstraat 19

Workshops Interpretatie en Improvisatie