Skip to content

Cursus CVT basis (Complete Vocal Technique)

Cursus CVT basis (Complete Vocal Technique)
Wordt gepland in 2021
5x avond
Haaften
€317,-

Door de juiste techniek, nog meer plezier in zingen

De cursus CVT basis (Complete Vocal Technique) is voor degene die graag (beter) wil leren zingen en geïnteresseerd is in Complete Vocal Technique. De populairste zangmethode van dit moment in Europa. Of je nou amateur of (semi)-professional bent, solist of backing vocalist, in een koor zingt of in een vocal group, je bent van harte welkom.

Complete Vocal Technique is een zangmethode gebaseerd op anatomie en wetenschap om ALLE geluiden in ALLE stijlen op een verantwoorde manier te maken. CVT oordeelt niet over smaak en de wensen van de zanger(es) staan centraal. Het is zeer toegankelijk.
Meer lezen over CVT!

Door het toepassen van CVT hoef je niet meer hees te worden, kun je wél die hoge noten halen en maak je de sound die jij graag wilt.

We werken in de groep en ook individueel is er genoeg ruimte voor aandacht.

Elke avond zijn we bezig met zowel theorie als het toepassen van het geleerde tijdens het zingen. Om het meest te halen uit deze cursus krijg je ook steeds wat huiswerk.

AVOND 1 en 2 De 3 Basisprincipes

1 Ademsteun 
Het tegenhouden van de adem, hoe doe je dat precies? Correcte ademsteun is van belang voor: langer aanhouden van tonen, een grotere stemomvang, het voorkomen van heesheid, meer volume, beheersing van vibrato, beheersing van de intonatie (zuiver zingen).

2 Noodzakelijke Twang
Er is altijd een zekere mate van Twang nodig om technisch goed te kunnen zingen. Twang
ontstaat in de strotkleptrechter (in je keel). Deze trechter kan verschillende vormen aannemen.
Bij Twang bewegen de onderkant van de strotklep (petiole) en de bekerkraakbeentjes naar elkaar toe waardoor je op een gezonde en comfortabele manier kunt zingen. De klank wordt helderder en je kunt meer volume geven.

3 Vermijden van kaak en/of lipspanning
Om spanningen in de keel te voorkomen zodat de stembanden op een optimale manier kunnen aanspannen.

AVOND 3 De stemfuncties

Neutral, Curbing, Overdrive, Edge.
Hoe klinken deze verschillende stemfuncties? Wat zijn de voordelen van elke stemfunctie?. Hebben ze ook beperkingen? Welke dan? Kan iedereen alle stemfuncties toepassen?

AVOND 4 Klankkleur

Hoe kun je je eigen klankkleur warmer (donkerder) of juist wat helderder (lichter) maken? Er zijn 6 plekken in je spraakkanaal waar dit kan. We gaan alle 6 mogelijkheden grondig oefenen en op zoek naar de sound die jij wilt.

AVOND 5 Meer zingen
Op deze laatste avond krijgt iedereen een masterclass. Dit houdt in dat je een zangles krijgt terwijl de groep meekijkt en hier ook veel van leert.

Elise Zijlstra
CVT zangdocent, vocal coach.

Aantal
Minimaal 3 maximaal 3 (i.v.m. Corona is het een klein groepje)
Niveau
Of je niets, iets of veel van CVT af weet, deze cursus is een aanrader. Je kunt op jouw niveau deelnemen en alles vragen wat je wilt om jouw zingen te verbeteren.
Leeftijd
Vanaf 16 jaar

Avond
Dinsdagavond of woensdagavond 5x
Inloop
Vanaf 19:15 uur
Aanvang
19:30 uur
Einde
21:30 uur

Materiaal
Bij aanvang van de cursus krijg je een notitieboekje met pen om alle informatie die je krijgt en eventuele opdrachten in op te schrijven.
Ook ontvang je af en toe CVT materiaal dat je hierin kunt opbergen.

Ter afsluiting wordt het certificaat uitgereikt.

Burcht van Haeften
Vredeplein 1
4175 HA Haaften
navigatie: (tegenover) Bernhardstraat 19