Skip to content

Studio Recording Bussum

HEADER studio recording sessions
Wordt gepland in 2024
± 2,5 uur
Bussum
vanaf ± €197,-

Een mooie opname van je eigen stem, dat wil jij toch ook?

Maak jij ook wel eens geluidsopnames met je mobiele telefoon als je een nummer zingt?
Niet echt prettig om terug te luisteren toch? Maar dat ligt niet aan jou hoor.
Dat komt door de slechte kwaliteit van de opname. Dat kan heel ontmoedigend werken.

Maar niet getreurd. Nu is de kans om jouw unieke stem eens goed op te nemen in een echte studio.
Na deze workshop, ben je happy als je jezelf terug hoort. Dat wil jij toch ook?!

Voor wie?
Of je nou prof of amateur bent, je bent van harte welkom om deze Studio Recording Sessions mee te maken. Zou het niet geweldig zijn om een nummer op te nemen voor bijvoorbeeld:

 • Je geliefde.
 • Een familielid.
 • Een vriend of vriendin.
 • Iemand die gaat trouwen.
 • Een dierbare.
 • Voor jezelf.
 • …….

Productie
Om eens te ervaren hoe het gaat in een studio om een nummer op te nemen ga je samen met de producer (Dick Kok of Marc de Jong) en vocal coach Elise Zijlstra, een Studio Recording Session meemaken.
We gebruiken de backing track die jij hebt aangeleverd en waar je mee hebt geoefend.

VARIANTEN VOOR ELK NIVEAU

Workshop: VARIANT 1
Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het opnemen van een nummer? Heb je de binnenkant van een geluidsstudio nog niet of nauwelijks gezien?
Ervaar dan in deze studioworkshop van 2,5 uur hoe het maken van een geluidsopname (recording) in zijn werk gaat. En krijg nuttige tips en tricks.

 1. Eerst ga je samen met de vocal coach de allerlaatste voorbereidingen (vocaal en mentaal) treffen om jouw nummer zo goed mogelijk te kunnen zingen tijdens de opname (± 45 minuten).
 2. Dan ga je de studio in, krijg je een hoofdtelefoon op en starten de opnames onder begeleiding van de producer en vocal coach (± 45 minuten).
 3. Daarna ga je naar de control room waar je samen met de producer jouw nummer gaat compileren. Dat betekent dat je samen jouw beste opnames verzamelt en ter plekke een mix maakt hiervan (± 45 minuten).

Je krijgt uiterlijk de volgende dag jouw opname als mp3 toegestuurd. Het is geen demo-kwaliteit maar zeker een stuk beter dan jouw opname met je mobiele telefoon. Misschien nog wel belangrijker: je bent een mooie muzikale ervaring rijker en krijgt nuttige tips voor een eventueel volgende sessie.

Workshop: VARIANT 2
Deze workshop is hetzelfde als variant 1. Het verschil zit vooral in het eindresultaat.
Om een echt goed eindproduct te bereiken, kost het veel tijd om een goede mix te maken, autotune toe te passen (niet zuivere nootjes te fixen) en hier en daar nog wat spannende trucjes te verwerken. Alles voor een optimaal resultaat.
Heb je geduld, zodat de producer ook achteraf voldoende tijd en aandacht kan geven aan jouw opname? Het eindresultaat zal dan ongeveer een week op zich laten wachten maar dan heb je ook een prachtige opname van ‘bijna-demo-kwaliteit’.

 1. Eerst ga je samen met de vocal coach de allerlaatste voorbereidingen (vocaal en mentaal) treffen om jouw nummer zo goed mogelijk te kunnen zingen tijdens de opname (± 45 minuten).
 2. Dan ga je de studio in, krijg je een hoofdtelefoon op en starten de opnames onder begeleiding van de producer en vocal coach (± 45 minuten).
 3. Daarna ga je naar de control room waar je samen met de producer jouw nummer gaat compileren. Dat betekent dat je samen jouw beste opnames verzamelt zodat dit later gemixed kan worden (± 45 minuten).

Tijdsindeling van de workshop sessies
De indeling van de onderdelen is qua tijd niet in beton gegoten. Je begint en eindigt wel op de aangegeven tijd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de opname (of vocal coaching) minder lang hoeft te duren dan gedacht. Dan wordt er meer tijd gestoken in de compilatie (of opname).

Je bent de hele dag welkom in en rond de studio. Je ziet van alles, leert veel en komt andere zangers en zangeressen tegen. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Het zou toch jammer zijn dat je je kostbare tijd niet optimaal kunt benutten.

Voorkeur tijdstip?
In het bovenstaande schema zie je hoe de tijdsindeling in elkaar zit. Ofwel, wanneer je écht aan het werk gaat. Weet je nu al dat je voorkeur hebt voor een bepaalde tijd, laat dit dan vooral weten in het aanmeldformulier onder het kopje ‘Ik wil graag nog iets kwijt’, dan wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Uiteraard wordt het schema anders als er een (of meerdere) duo’s of trio’s meedoen.

Tijdsduur
Sessie solo: ± 2,5 uur
Sessie duo: ± 3 uur
Sessie trio: ± 3,5 uur
————————————————————————————

VARIANT 3: Vocal Production
Ben je een doorgewinterde vocalist? Ken jij het klappen van de zweep van de studio? Durf je het aan om opbouwende en kritische feedback van de producer te krijgen tijdens jouw recording session? Uiteraard allemaal voor het beste resultaat? Wil je een kwalitatief zeer goede opname om te uploaden naar bijvoorbeeld streamingdiensten zoals Spotify, Soundcloud en/of YouTube?

Maak dan een professionele demo met jouw zelf uitgekozen backing track en neem contact op met Dick Kok (producer). Samen met hem bepaal je dan een datum. De tijd die je krijgt om deze opname te maken hangt af van de samenstelling:

Voorbereiding
Bij deze optie, is de vocal coaching niet aanwezig op de dag van de opname. Het advies is dan ook om de recording zeer goed voor te bereiden. Dan is er tijdens de daadwerkelijke opname ook wat tijd en ruimte voor je muzikaliteit, om eventueel e.e.a. uit te proberen. Iets dat niet mogelijk is als je live optreedt.
Plan daarom ruim van tevoren een vocal coaching sessie. Vocal coach Elise Zijlstra luistert kritisch, daagt uit, geeft vocale tips en weet wat je te doen staat tijdens de opname.

 1. De vocal coach zal niet aanwezig zijn tijdens jouw opname. Neem daarom zelf nog even de aanwijzingen door die je eventueel eerder hebt gehad.
 2. Op weg naar de studio zorg je zelf voor het inzingen zodat je stem optimaal aan het werk kan.
 3. De opname vindt plaats onder professionele begeleiding van een producer die je uitdaagt. In zijn rol als producer is hij degene die weet wat publiek wil horen. Dus maak gebruik van de aanwijzingen die je krijgt.
 4. Samen met hem bepaal je uiteindelijk wat de beste takes zijn die gebruikt gaan worden voor het mixen.
 5. Het mixen zal de week na de opname plaatsvinden. Er is ruimte voor jou om na het beluisteren van de 1e mix, commentaar te geven wat verwerkt wordt in een 2e definitieve mix.

Tijdsduur
Solo productie: ± 2,5 uur
Duo productie: ± 3 uur
Trio productie: ± 4 uur

Elise Zijlstra
CVT zangdocent, vocal coach.
Dick Kok
Producer
Robin Jansen
Producer
Marc de Jong
Technicus

Aantal opnames op een dag
Workshop: maximaal 5 sessies (de studiodag gaat door als er minimaal 4 sessies zijn)
Vocal Production: in overleg
Niveau
Alle niveaus
Leeftijd
Vanaf 16 jaar

Prijzen p.p. 

Workshop: VARIANT 1 (incl. vocal coaching)
Solo ± €197,-
Duo ± €150,-
Trio ± €125,-

Workshop: VARIANT 2 (incl. vocal coaching én uitgebreide eindmix)
Solo ± €247,-
Duo ± €188,-
Trio ± €150,-

3) Vocal Production (excl. vocal coaching, incl. eindmix)
Solo ± €300,-
Duo ± €200,-
Trio ± €150,-

—–
Welk nummer?

Je wilt graag een dag in de studio meemaken maar je weet nog niet zo goed welk nummer je wilt opnemen? Deze vragen helpen je wellicht om ideeën te krijgen.

 • Zing je wel eens voor jezelf een nummer dat steeds weer terugkomt?
 • Hoor je ergens een nummer en denk je, ja, dit zou ik mooi opgenomen willen hebben.
 • Welk nummer zou je vol trots aan een ander willen laten horen?
 • Wat is jouw favoriete nummer aller tijden en wil je voor jezelf opnemen?
 • Niemand hoeft het te horen, alleen jijzelf.
 • Zijn er op dit moment mensen in je omgeving die je graag wilt toezingen?
 • Verdient iemand anders iets speciaals? Denk dan na over welke muziek favoriet is van dit persoon.
 • Heb je een favoriet nummer? Ook al kun je deze nog niet helemaal perfect zingen, je kunt nu de tijd nemen om je er helemaal op te focussen.
 • Denk eens aan je favoriete artiest(en). Zit daar iets bij dat je graag vastgelegd wilt hebben?
 • Wil je een vrolijk nummer opnemen? Of toch liever een serieus nummer?
 • Heb je een boodschap voor iemand die je in een liedje kunt vertellen?
 • Swingend of juist een ballad?

Tips

 • Zing mee met het gekozen nummer en voel/luister of het lukt qua toonhoogte.
 • Check of er een kwalitatief goede backing track van te vinden is, voordat je je definitieve keuze maakt:

Hoe vind je een backing track
Zorg voor een goede backing track (karaoke versie). Deze kun je voor niets, weinig (of iets meer) geld aanschaffen.
Zoek op naam van de artiest, de titel van het nummer dat je wilt downloaden en vermeld ook het woord ‘karaoke’.

Stem wissen
Kun je geen geschikte track vinden, dan kun je altijd nog proberen om de stem uit het originele nummer te wissen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld vocal remover. Weet wel dat dit echt de laatste optie is omdat het nooit zo mooi wordt als je hoopt.


Voormalige Walt Disney studio’s Nederland
Laarderweg 5A
1402 BA Bussum